tisdag 29 maj 2012

Mycket gott och nyttigt LCHF-bröd!

Igår experimenterade jag lite med ett brödrecept jag hittade på nätet plus de ingredienser jag hade hemma.
Slutresultatet blev jättebra! Brödet blev mustigt, mättande och väldigt saftigt.

Det här är receptet på en ungefär:

  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 3 msk linfrön (krossade eller okrossade)
  • 2 dl riven valfri ost
  • 4 ägg
  • ca 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2-3 msk filmjölk (kan uteslutas, blandade i det för att jag tyckte smeten blev för fast)
  • Hackade nötter till garnering
Vispa äggen pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner dessa, osten och filmjölken i äggsmeten. Låt dra en stund. Klä en liten form med bakplåtspapper, i med smeten. Dekorera med hackade nötter och vips in i ugnen, 200 grader i ca 20-25 minuter.

Njut med smör och ost. Riktigt gott bröd blir det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar