söndag 21 september 2014

Chokladsugen much?

Tänkte dela med mig av mitt eget sätt att göra chokladbollar. Resultatet blir snarlikt de man köper på café, fast godare tycker jag. Det är by far det enklaste och snabbaste sättet att göra chokladbollar på. Hemligheten ligger i ett stycke matberedare...

Smarrigaste chokladbollarna

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt starkt kaffe
  • En knivsudd salt (ca ½ kryddmått)
  • Kokosflingor till garnering

Lägg alla ingredienser i en matberedare med knivar (det går också bra med elvisp, men då bör smöret ha legat framme i rumstemperatur först). Kör tills allting är noga blandat, vilket går på ett kick! Smeten blir ganska kletig, så om man önskar fastare smet kan man lägga den i kylen i några minuter. Gör sedan bollar och rulla i kokos. Ät direkt eller låt vila i kylen tills de skall avnjutas.

Det här är annat än dadelbollarna jag lade ut recept på under min LCHF-period hehe...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar